Fél év után visszatérhettek a lakók a szilveszterkor kiégett egyik lakásba – a tüzet okozó fiú családja viszont elköltözött

Megosztás

Eddig szükséglakásokban húzta meg magát a bajba jutott miskolci család, akiknek egy elszabadult szilveszteri rakéta miatt égett ki a lakásuk.

Mint arról mi is beszámoltunk akkor, tűz ütött ki egy miskolci tízemeletes panelház egyik harmadik emeleti lakásában szilveszter este, köszönhetően egy irányt tévesztett rakétának. A tűzijáték felperzselte a háromgyermekes asszony, Szinai Erika otthonát, ráadásul a pusztítás következtében az alattuk lévő lakás is teljesen tönkrement. A Vasárnapi Blikk most megtudta: hat hónap elteltével Marincsák Éva már visszaköltözhetett a fivérével.

– Szükséglakásban húztuk meg eddig magunkat, amit az önkormányzat biztosított számunkra a történtek után. Még nincs kész teljesen az otthonunk, de végre újra lakható – mondta a lapnak a középkorú nő, aki elmondta, hogy nem azonnal és nem is egy összegben kaptak kártérítést. – Ha nem kaptunk volna rengeteg segítséget, még biztosan nem épült volna újjá az otthonunk. Csodálatos, hogy újra van hova hazamennünk.

A nő elmondta, lassacskán próbálják túltenni magunkat a történteken, de nem telik el úgy nap, hogy ne beszélnek a tragédiáról. A bajba jutottakat a Supersum Alapítvány támogatja mindenben, összefogta azokat a vállalkozókat is, akik rengeteget segítettek.

A harmadikon élő Erika porig égett lakásának javítása még most is folyamatban van, jelenleg egy albérletben él a gyerekeivel, a lakhatást pedig az alapítvány fizeti számukra.

– A tűzet okozó fiú édesanyjával is tartom a kapcsolatot, őket is borzasztóan megviselték a történtek. A családnak el kellett költöznie, eladták azt a lakást, amiben addig éltek, egyébként a közelben – árulta el a Blikknek Bernasconi-Bús Katalin, az említett alapítvány kuratóriumi elnöke. – Másik városba mentek, mert kis túlzással közellenséggé váltak. A barátaik mellettük állnak és a munkahelyük is megmaradt, de jobbnak látták, ha továbbállnak.

via blikk.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek